fredag 24 april 2009

Väntar

Åhhhh.... träningen är ju inställd idag på grund av knattedisco i sunkiga gympasalen. Får mig att längta efter en egen lokal till TKD och kickboxning: med egen nyckel som gör att man kan köra extrapass när man vill och har tid. En sal på 600 kvm, med mjuk matta och en boxningsring. Boxsäckar, mittsor, päronbollar som hänger framme hela tiden. Hopprep som hänger framme. Sannerligen en blöt dröm.
Sitter just nu och väntar. Inte bara efter söndagens pass men även efter kvällens löppass - ätit köttgryta med rotfrukter och ris för snart två timmar sedan och sitter alltså och smälter maten just nu. Och drömmer om en träningssal på 600 kvm med en mjuk matta.

torsdag 23 april 2009

Nytt rekord!!!!

Då kan jag väl avslöja det som jag inte ville uttala förrän jag nått målet: ungefär som du inte får uttala Lord Voldemort om du befinner dig i Harry Potters värld. För det för otur med sig och sätter fälleben och bara förstör allt. Inte för att jag är vidskeplig, men...
Nitton (!) träningsdagar i sträck. Rekord, rekord och rekord!!! Trots att jag var extremt sliten ett tag, trots teränglöpning (som INTE är min "cup of tea"), trots halvtrasigt knä (muskelfästet, troligtvis) så fixade jag nitton dagar och slog det gamla rekordet på arton. Trots att jag inte hade det som målsättning. Sist jag försökte blev det nämligen inte bra - det förvandlade träningen till ett tvång istf något lustfyllt, roligt, spännande och utmanande. Nu tar jag det dag för dag och kollar lite vad det blir. Inga bestämda längder eller intensiteter utan jag bara kör efter det som känns bra. Och är det inte roligt eller jag känner att jag kan ta ut mig, då har jag lovat mig själv att vila. Men nu... vila? Nej nej. Jag kör på...

onsdag 22 april 2009

Lite segt, lite glatt

Utmanade de grymma backarna i Fontin idag igen. Gick sådär - känns ont i ljumskarna och i baksidan på låret. Det blev en liten bonusrunda eftersom jag inte klarade näst sista backen - 1,25 k runt en vacker liten sjö. Massor med folk i farten för det var en specialdag inför Göteborgsvarvet, Fint väder, solsken, folk som skrattar.
Det blev 6,25 km på 39:10. Lite bättre än sist, så det går ju åt rätt håll.
Ingen TKD på fredag på grund av skoldisco - skolan har företräde till sunkiga salen, så då står vi utan. Frågan är vad sjutton man skall träna då. Inte riktigt van vid att "improvisera" vid träning. Tanken finns ju på att jogga hem från jobbet, men jag vet inte... skall ut i brevbäringen på fredag och 60 uppgångar brukar suga löparlusten ur en.
Jaja. Den som lever får väl se...

tisdag 21 april 2009

Försiktigt

Knät känns mycket bättre. I stort sett smärtfritt. Jag tejpade och bandagerade hårt och beslöt att testa på kickboxning idag. Jag gick medvetet på halvfart och kände mig för. Det kändes bra och jag kunde efter ett tag släppa tanken på att det fanns en skada.
Avstod dock från sparringen, eftersom jag inte kan kontrollera teknikerna där. Körde lite slagkombinationer på mitts och lite vanlig boxning mot ledaren, bara några minuter. Tuff jäkel, den där.
Så imorgon blir det femkilometers-rundan i Fontin igen. Nu när jag hittar runt (hrmmm). Siktar på en tid under trettio minuter och så får vi utgå från det.
Nu blir det ostkaka med äpplekeso och ett stort glas vatten tillsammans med House.

måndag 20 april 2009

Bråttom-skap

Bråttom-skap är en av mina sämsta egenskaper. Jag tenderar att hasta iväg, slarva till och hyfsa till, nästan göra färdigt uppgifter och lever ett liv där jag ständigt kämpar för att kunna slutföra saker som jag påbörjat.
Det är mycket bättre nu än det var för tre år sedan, men fortfarande vadar jag i oavslutade arbetsuppgifter.
Jag läser ett inlägg av Pain is just weakness leaving your body om yoga och vikten att skynda långsamt. Inser igen hur mycket vi har att lära av Asien och dess livsfilosofi. Vårt västerländska liv handlar ibland uteslutande om hur du skall kunna komprimera tid och få med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt - dvs att vara så effektiv som möjligt. Om jag inte misstar mig började detta i och med industrialismens intåg - löpande bandet. Att kunna tillverka en enhet på så kort tid som möjligt för att kunna maximera vinsten per producerad enhet.
Baksidan av detta är att skynda sig. Och att skynda sig är en grov asiatisk svordom. Det finns tusentals visdomsord som talar om motsatsen:
"När du anser dig färdig har du på sin höjd kommit halvvägs"
"Även den längsta vandring börjar med ett steg"
"Vattnet urholkar stenen"
"Vägen är allt, målet ingenting"... och så vidare.
Jag tror större delen av vårt liv finns i den insikten - att saker måste få och ta tid att växa fram. Inte i "one-stop-shopping". Eller som min tränare i Taekwondo säger:
"Det som skiljer ett slag av en vitbältare från en slag av en svartbältare är... 20 års daglig träning" En bra sak att ha i bakhuvudet när man skall göra tjugofem saker samtidigt.

söndag 19 april 2009

Summering vecka 16

Måndag: Skivstång/spinning på F&S - 90 minuter
Tisdag: Kickboxning - 90 minuter
Onsdag: Joggning/stretch - 45 minuter
Torsdag: Skivstång på F&S - 60 minuter
Fredag: Taekwondo - 90 minuter (ajaj - där rök mitt knä. Trodde ett tag att det var riktigt illa)
Lördag: Crosstrainer/stretch på F&S - 45 minuter (skam den som ger sig)
Söndag: Skivstång på F&S - 60 minuter
Ca 8 timmars träning vilket är okej med tanke på att jag skadade knät på fredagen. Resultat av för hård stretching och en korkad uppvärmning, som jag borde avstått från. Jag är definitivt inte 18 år längre. Så vad jag vill säga är att det var jag som var korkad och inte uppvärmningen.
Avstod efter en ångestfylld kamp kickboxningen idag, men åkte ändå dit för att hälsa på tjejerna och killarna. Visade sig återigen att jag har en osviklig känsla för tajming, när en instruktör från Ironman Göteborg dyker upp och håller i passet. Grundläggande handtekniker gicks igenom. Jag lämnade träningen innan ångesten över att inte vara med tog överhanden.