tisdag 3 november 2009

Menstruation

Ja, du läste rätt.
Jag var på Kungälvs sjukhus i måndags (ovanligt, väldigt ovanligt). Närmare bestämt hos urologen, dagoperation. Anledningen till besöker var att kontrollera urinblåsan för att se om det finns något i den som skapar dessa ideliga urinvägsinfektioner.
Jag traskar in glad i hågen. Jag hade glömt bort mina fyra frågor denna morgon och tänkte att dem tar jag när jag ligger och slappar på britsen inne på avdelningen. Ojoj.
Började ana småugglor i mossen när jag klev in i salen och såg en... gynekologstol. Ingen bra känsla.
-"Hoppa upp och sätt dig långt ut på kanten och lägg upp benen" sade en av sköterskorna. Jag gjorde som hon sade, och fick benen fastspända i stolen. Sedan gick det åt mycket energi att tänka på annat medan en sköterska tvättade mina intima delar. Hmm...
-"Nu bedövar jag med en gel. Det kan kännas lite obehagligt, men jag måste spruta in gélen i ..." och det var helt okej ändå. Började så smått slappna av när sköterskan lägger något tungt på magen. Jag tittar upp och ner på min mage. Det kändes INTE bra att se det rostfria, minst fyrtio centimeter långa och fem millimeter tjocka, röret med en liten lampa i ena änden.
-"Läkaren kommer snart" säger sköterskan. "Du kan känna obehag när röret skall in, speciellt när han skall förbi prostatan. Men det går säker bra"
Och det var då jag anade de stora ugglorna i mossen. När hon nästan lite urskuldrande lade till:
-"Fast det är ju såklart lätt för mig att säga"
Jag kan säga så här: Det var INTE en behaglig upplevelse. Och jag har HÖG smärttröskel.

-"Det kan komma att blöda lite" säger sköterskan efteråt. Du skall få ett litet skydd att stoppa i kalsongen. "Drick mycket vatten för att rensa ut blodet ordentligt."
Jag skojar inte med dig som läser nu. Men jag satt i omklädningsrummet efteråt, med kalsongbindan i ena handen och torkade tårarna ur ögonen. Och det formligen forsade blod. Rena rama menstruationen. Bindan blodade igenom på två timmar. Fick använda toapapper under resten av dagen. Det var inte något höjdare att kissa heller, för den delen.
Nu när jag skriver detta har det gått ett och ett halv dygn. Och jag är fortfarande öm i underlivet och upp i urinblåsan.
Om läkaren hittade något?
Nä. Ingenting.
Tack!

6 kommentarer:

Bajsugglan sa...

hehe, ojoj! vilken upplevelse!
du skriver att du "anade ugglor i mossen". Var det Bajsugglor du anade i mossen? Nej, verkade snarare vara lite blodiga ugglor. Oj vad obehagligt det här blev.
Men tur att det inte var något fel i allafall på dej!

Huskatt sa...

Åh fy faan! Det där låter verkligen inget vidare alls!
Stor KRAM och hoppas verkligen det känns bättre snart.

Vida sa...

Ajajajajaj.. det gör ont när jag läser..

Hoppas du mår bätte inom kort!

Kramen

Liv

Snorkkis sa...

Ajaj; låter inge vidare trevligt. Blog-Styrkekramar till dig!

Andrej sa...

Bajsugglan: Nämen hej. Ugglor gör ju nerslag här då och då. Kul att höra av dig! Och tack för omtanken.
Huskatt: Tack. Kramen hjälpte!!
Vida: Du vet ju att jag har gott läkekött! Mår bättre bara av kommentarerna.

Bondbruden sa...

Men fya mig, inte kul...