lördag 11 oktober 2008

Ljus och skratt i Alingsås

Vi har varit på konferens i Alingsås torsdag och fredag. Två höjdpunkter: en inspirationsföreläsning av Christer Olsson om personal och personlig utveckling samt en ljusvandring på kvällen.
Christer Olsson var bland det bästa jag har hört: Jag skrattade så att tårarna rann ena minuten och blev djupt allvarlig andra. Jag har nog aldrig lyssnat så koncentrerat i två timmar som jag gjorde då. Jag bryr mig inte om att försöka mig på att återberätta vad han pratade om, men känslan han gav var obeskrivlig. Enkelt, roligt och mycket tankeväckande. Vissa saker har jag redan börjat arbeta med: se möjligheter och det positiva. Arbeta med att vara artig och vänlig, framför allt mot dem som är oartiga och ovänliga. Respektera och lyssna på andra på ett ärligt och uppriktigt sätt. Arbeta med det som jag är bra på, hålla det som jag inte är bra på, på en hygieniskt godkänd nivå. Tack för den föreläsningen!!!!
Och sedan även ljusvandringen i Alingsås. Bor du i närheten kan jag rekommendera detta Ett flertal konstnärer som ljussatt staden i olika sammanhang för att skapa känslor av rum, ljus och ja, allmän eftertänksamhet. Önskar verkligen att jag ägde en bättre kamera, men håll till godo med de bilder jag tagit.

Eldfors - ljusslingor i rött vid ett vattenfall

En parkering, byggd som ett vardagsrum.

1 kommentar:

Vida sa...

Låter verkligen härligt. Ska lägga föreläsarens namn på minnet för jag gillar att gå på föreläsningar som man får ut något av.

Har vänner i Alingsås så jag kanske faktiskt får se ljusvandringen. Vilken rolig idé.

Ha en skön lördag!

Liv