söndag 12 oktober 2008

Vilja trumfar kunskap

Ojoj - Christer Olssons föreläsning håller i sig fortfarande:
Det finns många uttryck som ligger och gnager i det medvetna/omedvetna: bl.a. att vilja alltid trumfar kunskap - och många exempel finns det från verkliga livet:
Glöm skitsnacket om att allting går om du bara vill. Det stämmer inte. Men om du vill MYCKET kommer du få MER gjort än om du vill LITE, oavsett hur mycket du KAN! Eller som min pappa alltid brukar säga; sikta på stjärnorna så når du trädtopparna.
Ett exempel från Taekwon-do: en med blått bälte kan betydligt mer än en med gul-grönt. Men det är inte säkert att han/hon vinner i en fight. I en fight betyder viljan att vinna ALLT.


Fler händelser från Alingsås: tog en rask morgonpromenad dagen efter ljusvandringen. Och springer på en SPORTEX-butik med total utförsäljning. Jag var inte ensam i den butiken på lunchrasten. Fixade ett nytt tandskydd till Sebastian för halva priset och ett par boxhandskar som det stod 30% rabatt på.
Expediten frågade mig vad jag höll på med för sport, och jag svarade att jag höll på med kickboxning. Han blev eld och lågor: -"Det finns väl ingen kickboxning i Alingsås?"
-", jag tränar i Kungälv"
-"K-1 bara är sjukt bra. Kollar alltid på det på Eurosport. Peter Aerts är den stora favoriten och så Bojanski."
Och tänka sig så var jag inbegripen i ett samtal om kickboxning, K-1 och alla favoriter som Le Banner, Drago, Badr Hari och naturligtvis Semmy Schilt, den oslagbare.
Fick nästan springa tillbaka till hotellet för att hinna i tid. När jag sedan granskade kvittot så hade killen i kassan dragit av 50% på priset. Jag tackar och bugar.

1 kommentar:

Philip sa...

Sv: Du märker om du blir övertränad. Det är alltid bra att låta musklerna vila då och då. Att träna är inte farligt om du har träningsvärk. Värken kommer dock ofta efter någon dag och till dess bör man vila just den muskeln.