tisdag 7 oktober 2008

Nypremiär med kick


Idag var det dags för nästa steg i rehaben: kickboxning fullt ut, med sparkar och sparring. Körde ju ett medelpass på Vär(l)dens prat i söndags och sedan testade jag Linas medelpass på Friskis i Kungälv igår.
Knät kändes okej. Det "fastnar" ibland, liksom hakar upp sig, men det "lossnar" lika snabbt. Svullnaden obetydlig. Så idag var det bara att ta ett djupt andetag och köra på:Flera nya dök upp på träningen. Jätteroligt med nya ansikten, både äldre och yngre. Fast det var ju detta med uppvärming Jag är jättenoga med uppvärming - det har jag antagligen fått från Friskis där uppvärmingen är ca en kvart, med tänjningar inlagda. Idag var det Wifak som höll i kickboxningen, så vi började med "jage" - två lag som står i varsitt hörn av salen och sedan springer en och en runt och försöker nå den andre. Fullt ös, medvetslös, om man säger så.Min kropp är inte riktigt byggd för det (längre) - men det gick trots det bra. Sedan var det slagkombinationer, slag- och stegkombinationer, slag- och sparkkombinationer mot mitzor och sedan - jaaaaaa.... sparring med semikontakt.Grymt, jobbigt, länge och konditionen jag har ligger någon annanstans än i sparringen. Att det kan vara så jobbigt att slå och hålla garden uppe samtidigt som man rör sig. Otroligt skönt ändå.
Och liksom på Friskis - jag går hem från träningen med ett fånigt leende på läpparna.

Sebastian sparras mot sin träningskompis Jonathan i Taekwon-do. Och jag får ännu ett tillfälle till en pratstund med Jontes föräldrar. Tack Elisabeth och Roine för att ni är så mysiga och omtänksamma!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Tufft kort på våra killar! Vi tycker likadant - alltid trevligt med en pratstund på de hårda träbänkarna. Skönt att du mår bättre.

/ elisabeth och roine

Arj sa...

Vi kanske syns idag? Är just nu i Alngsås på konferans så jag får se om d blir jag eller Annelie som skjutsar idag.