söndag 4 januari 2009

Dubbelpass

Idag fick jag äntligen knäckt en länge efterlängtad tanke: köra dubbelpass på Friskis. Det närmaste jag har varit var när jag kört Spin/styrka, dvs först skivstång och sedan spin. Men då är passet 1,5 timmar, vilket visserligen kan kännas tungt, men ändå...
Idag fick jag chansen att dubblera. Först skivstång i en timme, sedan ett snabbt ombyte och ett härligt PULS-pass på en timme. Det kändes riktigt, riktigt bra, både på skivstången och PULSen. Samma pass som jag tragglade mig igenom i måndags och nu fungerade både fötter och händer bra (dessutom samtidigt i de flesta fallen) i de flesta stegkombinationerna.
Och hugaligen... visst tycker jag detta är roligare än att springa. Jaja... jag vet... inget kan mäta sig med löpning när det gäller kondition.
Fått lite löpartips från Carro. Intervallträning. Det var nästan så jag kunde se det sneda sadistiskta leendet på hennes läppar när hon skrev det. Hugaligen är ordet.

6 kommentarer:

Magdalena sa...

Bra jobbat. Jag vet inte löpning är det ultimata vad gäller konditionsträning. Det jag vet att om man kör på 150% på är det det ultimata, alltså alltid prestera max när man tränar. Då får man resultat. Om du är intresserad av intervaller som inte tar lång tid gå in på min mans hemsida (piratfarsan i min blogg) - han körde Body For Life för 1 år sedan. Bra resultat!

Philip sa...

Sv: Prova! Det är värt ett försök iaf. :) Man mår så mycket bättre utan en massa skräp.

Arj sa...

Magda: Det är ju det som är det hemska... att jag VET vilket bra resultat det ger... och HUR jobbigt det är.
Philip: Jajamen. Behövdes bara en knuff i rätt riktning.

Mamma Melissa sa...

Vad du kämpar på! All cred till dig!

Löpning i all sin ära, men promenixer (som du skrev om i förra inlägget) det är kanoners!

Att ta en rask promenad, ha trevligt promenadsällskap eller bara god musik i lurarna och köra... ja, det är bra grejer det!

Jag hejar på dig här bakom skärmen och passar samtidigt på att tacka för dina ord!

Samtidigt som det är hemskt att höra om andra som utsatts för omgivningens oförståelse vid sorg, så får det mig ändå att känna mig lite mindre galen... det här händer inte bara mig.

Krama din sambo från mig och fortsätt kämpa!

Arj sa...

MM: Detsamma! Önskar dig medvind!

Amelie sa...

Det är efter man tränat ett tag adrenalinkicken kommer, ett pass e skitjobbigt, fler på raken klarar man för man har så mkt energi! Körde tre intensivjympapass på raken när de fick för sig o pröva de i min förening, o hjälp vad kul de var! Lycka till med fortsatt träning och endorfintillströmning!