måndag 5 januari 2009

Träningsnyhet

Hejsan.
Var ute och snurrade i bloggvärlden, när jag på lite omvägar hamnade hos snorkfröken. Hon nämnde funbeat där hon registrerade sina träningar.
Frågade och fick svar från henne om vad det var - vilket visade sig passa perfekt just nu. När det gäller mina träningsmål under året som jag skrev om för ett par dagar sedan, så fick jag ju tips från min "bloggcoach" Vida om att sätta upp delmål, mål och belöna sig själv.
Funbeat är det perfekta redskapet. Här kan jag lägga in mina träningar, få diagram och statistik, mäta mot uppsatta mål och hur mycket mer som helst. Perfekt! Tack Snorkfröken! Tack Vida!

Idag blev det medelpass på Friskis. (Hehe... slapp löpningen ännu en dag...). Märker redan nu att konditionen är på väg upp. Skönt att jag börjat långt ner, då märks framstegen så mycket mer. Får se hur det blir när första kickboxningspasset kommer (14/1) och om det redan nu kommer märkas någon skillnad. I så fall... pass upp fighters, here comes a ruskie.

9 kommentarer:

Vida sa...

Ha, ha.. vad du är snäll som benämner mig som din bloggcoach. Det var så lite. Kul att hitta en plats där du kan registrera och tävla mot just dig själv.. vilket är den enda du egentligen ska tävla mot.

Du frågade om jag får tillbaka lika mycket som jag ger.. min erfarenhet är att jag i slutändan får tillbaka mer (men kanske inte från samma person)...

Lycka till med dina årsmål. Är helt övertygad om att det kommer att gå lysande!

/Liv

Pain is just weakness leaving your body sa...

Halloj!
Jag reggar all min träning på funbeat och har gjort det ett par år redan . Det är jätte kul och inspirerande att ha tränings dagbok online=)

carro sa...

Japp, snedvridet leende OCH hon i pannan, *garvar*. Reggade min träning på Scapelink.com tidigare. Slutade efter jag började blogga. Sammanställde min träning på bloggen istället. Men visst, ett jättebra sätt att ha koll på sin träning. Kanske jag tar upp det igen, lr inte...?

Arj sa...

Vida: tack för förtroendet. Det värmer och hjälper.
Pain...: Aldrig hört talas om detta förut. Kul att andra har bättre koll. Måste va en åldersgrej;-))
Carro: Elaka människa. Kom igen när du kört intervallerna på crosstrainern.

Sofia sa...

Ja, CirkelFys-passet påminner om Stationsjympa men är ännu mer fokuserat på styrketräning. I Stationspasset jympar du efter stationerna för att nå en syretopp. Efter stationerna på fyspasset varvar du bara ner och stretchar.

Vilka fina mål du satt upp :) Det som skrämmer mig lite är att det är ganska mycket som du ska förbättra och förändra. Förändringsarbete är svårt och tar tid, därför rekommenderar jag alltid att förändra lite i taget. När du sedan känner att du är redo för nästa grej så kör du. Det blir som delmål på vägen till det stora målet.

Nu ska jag ut och köra lite skidåkning på sjön i hopp om att bli av med den träningsvärk jag ådragit mig sen igår :)

Snorkfröken S sa...

Kul med ambitiösa mål för året, jag kommer säkert att titta in och följa din träning! Och kul att du gillade funbeat!

Arj sa...

Sofia: Spännande. Det blir nog så att även Kungälv får detta pass. Lovar att testa så fort jag får chansen. Och målen är inte så överömitiösa: jag håller på med detta redan idag, och detta är några av de svagheter/styrkor jag bestämt mig för att fokusera på.
Snorkfröken: Kul att du tittar in. Lycka till med cykeln!

Madeleine Iggbom sa...

Hej! Kom in på din blogg av en ren slump :) Testa shapelink.com åxå, kanonsida för att regga träning!

Arj sa...

Madeleine: Ska göra. Välkommen tillbaka...