tisdag 31 mars 2009

Inte rumsrent

Jag är väldigt naiv. Men det finns tydligen alltid människor som är mer naiva än mig. T.ex. ledarna inom SverigeDemokraterna, som blir helt chockade över att det finns kraftiga rasistiska strömmar inom deras parti. Om det slog ner som en bomb i partiledningen måste det ha slagit alla rekord inom blåögdhet.
Det är väl bara att lägga örat mot marken och lyssna? Det är knappast bara inom SD som det finns mer eller mindre uttalade rasistiska strömningar. Vem har inte hört rasistiska skämt?
"Vad skiljer människorna från djuren?"
"-Angeredsbron!"

Jag hör detta överallt. På jobbet, på bussen, i omklädningsrummen på träningen, bland mina grannar... och ärligt talat är jag så j-v-la trött på alla rasistskämt att jag kräks. Liksom på alla skämt om blondiner, kvinnor, bögar, flator och alla andra som på ett eller annat sätt inte passar in i vissa gaphalsars mallar om hur en människa skall vara.

Aaarghhhhhh!!!!

4 kommentarer:

Piratfarsan sa...

Jag är inte rasist "men".....

Är väl en ganska vanlig kommentar, jag kallar det smygrasism utan smyget.

Vida sa...

Jag med... SÅ less på det! Hade tänkt maila dig men den här veckan blev galet fullbokad... tid för filosofiska diskussioner får jag skjuta på framtiden..

Kram från Liv

Andrej sa...

Piratfarsan: Som fisar. Smygisar luktar värst.
Vida: Jag väntar m spänning

Mamma Melissa sa...

Ja.. usch... aldrig kul med sådana skämt...

det kan funka om man umgås med människor som har en annan nationell bakgrund, då är det liksom med glimten i ögat och inte med förakt... och gränsen är verkligen hårfin...

Bra inlägg! Uttrycket att hjulet snurrar men att hamstern är död, passar in ganska bra på SD...