onsdag 9 mars 2011

Jag är väldigt nöjd.

Jag är väldigt nöjd med mitt träningsuppehåll.
Jag har lovat mig själv att inte träna någonting förrän tidigast på söndag. Då har jag ätit penicillin i nio dagar och är säker på att infektionen är borta ur kroppen.
Jag har läst på om träning och penicillin - det visar sig att det inte är farligt att träna med penicillin i kroppen, utan att det är själva infektionen som är farlig. Och det är lätt att starta träningen för tidigt, eftersom penicillinet verkar så fort. Symptomfri är inte detsamma som frisk, med andra ord.
Det verkar finnas ett samband mellan hård träning och penicillinkur. Immunförsvaret sänks av bägge sakerna, och det innebär att hård träning under en penicillinkur ökar risken för att infektionen kommer tillbaka.
Det är kanske därför som urinvägsinfektionen återkommer med jämna mellanrum; att det mer är hård träning under kurerna än min kvinnliga sida som framkallar detta elände gång efter annan?

Hursomhelst: jag är tränings-lös och nöjd. Det är något som jag är väldigt nöjd med.

6 kommentarer:

fartfylld! sa...

Well done! Jag är nöjd med dig också, då! Hehe.

Nej det är intressant det där med att man blir infektionskänslig vid hård träning... många maskiner och särskilt "rep" i gymmet känns ju grymt ofräscha, rena smittbomben? Man borde kanske sprita händerna efter varje övning...

Huskatt sa...

Bra gjort!

Everyday Matters sa...

Påläst och nöjd är du :)

Christer sa...

I alla fall bra att du har accepterat situationen trots att det inte är så kul.

Andrej sa...

Fartfylld: Tack!
Huskatt; Tack igen!
Everyday: Ibland så...
Christer: Det är faktiskt rätt skönt. Fast jag sover sämre.

BoelMaria sa...

Tränings-lös: bra ord! Det är verkligen så det känns utan träningen. Klokt av dig att vara just det just nu!