tisdag 24 mars 2009

Ner och upp, upp och ner...

grisen gal i granens topp!
Jag har misslyckats med åtskilligt som förälder (det hoppas jag alla föräldrar gör - det ingår liksom i föräldraskapet) men en sak har jag lyckats med: att få mina barn att tycka om Astrid Lindgren. Ingen jättebedrift, kanske, men jag är ändå nöjd med att de inte ratar den fina damen.
Nu skall samlingen på DVD inhandlas. Har många filmer men inte alla. Tanken på filmboxar tycker jag om, och Astrids i synnerhet.
Barnens favoriter (säger rätt mycket om damen, att en tolvåring och en femåring kan sitta tillsammans och titta på samma film) är "Alla vi barn i Bullerbyn" och "Arga Lotta". Med andra ord totalt fyra DVD som rullar konstant.

Vilken är din Astrid-favorit?
(Bilden kommer från http://en.wikipedia.org/wiki/Astrid_Lindgren)

6 kommentarer:

Wushu Cissi sa...

Vann gjorde en tjej som heter Anna, skrev det på tävlingsinlägget men tänkte väl inte på att det redan var långt ner under en massa nya inlägg. =)

Jag gillar Alla vi barn i bullerbyn!

Vida sa...

Mio min mio tror jag!

Man får en fin kappsäck tror jag om man köper hela samlingen och det är verkligen en skatt du ger dina barn!

Kramar

Magdalena sa...

Svårt att säga, de är så hräliga all karaktärerna. Kajsa Kavat är härlgit butter, påminner om min äldste!

Andrej sa...

Wushu: F-n åxå. Men bra film.
Vida: Mio min Mio är så sorglig. Men väldigt bra. Tycker nästan att filmerna är bättre än böckerna.
Magdalena: Kajsa såg jag inte förrän ett par år sedan. Väldigt överraskad för den är så otypisk Astrid. Men bra.

Mamma Melissa sa...

Åh, det är nog Pippi... min pappa säger alltid att jag tror att jag är Pippi... men jag gillar hennes självständighet, hennes logik och hennes sätt att se på saker ur olika vinklar... så jag tar det som en komplimang,.))

tack för dina fina ord inne hos mig också... de kittlade till i magen när man läste dem... är det verkligen om mig, tänkte jag och mös!:.))

Anonym sa...

花鄉,愛情海,百威,為楓精典,比佛利,新阿里山,儷京,御花園,風華,溫莎堡,晴海冷泉,紐芬堡,歐悅,名湖水岸,歐悅,萬里仙境,北極星,皇居,禾楓.湯泉,香緹,湯野,水漾,金色河畔,戀愛,新阿里山,皇家花園,山櫻花,名家,風華,美麗殿,艾蔓,薇星,皇城,泰皇,風雅頌,欣歡,名爵,竹田驛站,薇星,風雅頌,愛摩兒,墾丁,雅柏,天母,威斯堡,嘉賓閣,伊都,衣蝶旅店,樹林月圓,萬里仙境,北極星,華都飯店,馥嘉商務,唐城,雙橡園,百老匯,紫園,夏卡爾,竹林雅緻,好來屋,馬德里,湖山度假,蔚藍海岸,約客頂級,儷灣,真善美,歐香,愛莉園,人客