lördag 18 juli 2009

If I were a rich man...

...och plötsligt på ett lagligt sätt blev ägare till, låt oss säga, 124 miljoner kronor. Vad skulle mina tre första "stora" handlingar vara, dvs. bortsett från chock, apati, hysteriskt jubel, ringa alla bekanta etc...
Vad skulle jag "skaffa" mig eller göra för pengarna? Jag brukar fundera på det från gång till gång, om inte annat bara för att se vilka tankar jag har. Det varierar från gång till gång, men det är alltid fascinerande att fundera på ens begär eller "storsinthet".
I dagsläget ser mina tre första handlingar ut som följer:
  1. En månads tjänstledighet och resa till Thailand för att hälsa på min pappa kombinerat med ett träningsläger för thai-boxning.
  2. Jag och min sambo skulle bygga ett hyfsat stort hus nära sjö eller hav (gångavstånd ett krav) med stall för fyra till sex hästar. Marker på ca 10 hektar.
  3. Läsa in sjukgymnast-utbildning och starta eget företag med inriktningrehab.

Vilka tre saker skulle du göra?

7 kommentarer:

Snorkfröken S sa...

Och det är ju bara en tidsfråga detdär... med tanke på dina patent.

124 mille, hm... man skulle alltså få typ 110 000 par springskor.

Men en sjukgymnastutbildning är kanske något som kunde förverkligas? Finns det inte några enstaka kurser man kan läsa?

Huskatt sa...

Svår fråga.
Jag skulle vilja ha en lite större bil, en med mer utrymme för matkassar. nä faan, matkassar, jag tänker baske mig aldrig mer släpa på matkassar!
Kär i Tunisien, flytta dit kanske... häst, slott och hela tjotafräset. Och anställa en hel hög stiliga män som plockar upp efter mig...
Ljuva tanke

Laura, mamma till Kasper sa...

Åh jag skulle köpa hus :D Och så kanske ta körkort och köpa bil.. Fast med dom pengarna kan man ju köpa sig en egen chaufför.

Vida sa...

Hmm...

Skulle köpa (eller byggga) det där pippihuset jag drömmer om.. sen skulle jag resa jorden runt med skärmflygaren och sen gå ner i tid och bara arbeta så mycket jag själv vill..

men det är just nu det!

Kram

Magdalena sa...

Lätt: gå ner lite i arbetstid men inte sluta, älskar mitt jobb. Betala av och topprenovera huset - inte flytta, älskar våra grannar. Köpa ett litet mcysigt men komfortabelt ställe vid havet/vattnet att åka till när andan faller på, köpa en stooor bil och en husbil att åka omkring i på sommaren. Bjuda min mamma och syrra på lyxresa till Rom + några shyssta semesterresor. Se till att mamma och syrran har det bra ekonomiskt. Skönka en del till nåt bra propjekt för flickor/kvinnor. Köpa världens dyraste kajak tillmig och allt high-teck blinbling som Piratfarsan bara kan önska sig, en PT! Shoppa loss i kläder! Opererera närsyntheten. Köpa en häst till 5-åringen och ett par hundar till oss.
Köpa lite konst och skita i vad andra tycker om det. Investera kanske i ett hus utomlands att kunna vara i på äldre dar!

Andrej sa...

Till er alla: Jag lämnar inga specifika kommentarer. Det är dina förhoppningar och önskningar som du själv ansvarar för. Du skall egentligen skriva ner dem och ställa samma fråga om fem år för att se vad som förändrats. Lycka till!

Emilia sa...

1. Göra ett projekt för utsatta kvinnor och arbeta heltid med detta

2. Lägga pengar på en PT-utbildning

3. Åka till varmare land och fotografera och resa runt i några månader

Ja, att betala av CSN kommer ganska högt :)