lördag 9 juli 2011

Ett par smällar efter HIT:en

Jo tack!
HIT-passet i onsdags visade att det inte räcker med att jogga för att hålla sig i trim. Riktigt elak träningsvärk följde i två dagar. Fredagen naturligtvis värst och det räckte med att jag böjde mig ner för att jag skulle bli kallsvettig. Det blev rehab med lätt cykling under dessa två dagar - fast nu på morgonen kände jag mig rätt okej.
Linkade därför iväg på en joggingtur som blev en löptur på 6,5 km (ligger jag under 6 min/km är det löpning i min värld).
Rent allmänt har det gått lättare med löpningen nu, sedan jag kastat både musik och klocka all världens väg. Enda gången jag klockar mig är när jag skall testa hur jag ligger till när det gäller min "komfortzon" - annars blir det bara ett öga på köksklockan innan och efter turen. Resten får hjärnan och hjärtat bestämma; hur långt och vilket tempo, alltså.
Det är ett skönt sätt att springa på - ingen prestationsångest, inga "misslyckanden" när jag inte klarar att springa så långt och snabbt som jag föresatt mig.
Så får det bli i fortsättningen - nästa gång jag klockar mig blir inte förrän på lördag. OM jag känner mig i form.

1 kommentar:

Jonna sa...

Rätt tänkt! Jag tycker också det är skönt att slippa klockan! Fast jag vill ju ha träningstiden registrerad, så där blir det en inre konflikt... och i min värld är allt över gångtempo löpning! Vårt terränglopp gick inte under 6-tempo precis, men det var ändå löpning i min värld :)