onsdag 1 juli 2009

En snabbis på gymmet

Tack för alla positiva kommentarer om min Värmlandsträning. Jag trodde själv att jag var i hyfsad form tills jag ställde mig på vågen hemma. + 2,5 kilo. OOppppsss.
Glass. Marängtårta. Smultronpaj. MAT! Hammock. Sola på stranden. Glass. Glass. Och glass med jordgubbar. Glass med vispgrädde. Glass på pinne.
Hmmmm....
Söndag innebar ett rejält grepp om fettvalkarna och marsch iväg till Friskis. Medelpass med Katarina som dessutom blev en säsongsavslutning. Vaderna tog slut i sista syretoppen men annars okej kondis. Sedan ett Friskispass utomhus i tisdags och idag kom mördarpasset på gymmet. Rekommenderas om du känner att du vill få upp flåset:
Frivändningar och benböj med stången på raka armar över huvudet: 21 + 15 + 9 reps * 2. Skall göras under nio minuter. Jösses! Flåsade som en skadeskjuten älg i slutet. Men vilken styrka/kondis jag får av dessa övningar! Jag fick ha två olika stänger dock. 40 kilo på stången när jag körde frivändningarna och 15 när jag körde knäböjen.
Som sagt. Har du inte plågat dig innan, så testa.
Jag fick tipset här. Klicka på "Övningstips från Tulle Edman".

5 kommentarer:

Vida sa...

Mitt hetaste tips är att kasta den där vågen dit pepparn växer och sen så behöver den inte värdera din form eller vad du åstadkommit :)

Det viktiga är ju att man mår bra och orkar det man vill :) Om du skulle tappa formen av lite goa sommarefterätter så kommer du snabbt i den igen i vardagen.

/Liv

Magdalena sa...

Jag vågar inte väga mig... jag vågar vägra väga mig! :O) efter 6 dgr i fjällen! Kör på med vanlig mat och träning hemma istället. Har oxå haft ett pas på gymmet ikväll!

Huskatt sa...

Videon, allt utom övning 3 kändes ruskigt bekant, Crossfit, det är grejen. Mitt absoluta fabbis pass och det är i kväll, så det finns hopp om humöret.
Funderat på att utöka träningen med något annat, något kul, som kickboxning. Vad behöver man inför sånna träningspass? Tandskydd? Påminner det mycket om gymmets box-pass?

Andrej sa...

Vida: Tack. Vågen sprack pga överbelastning så det löste sig av sig själv.
Magdalena: Tittade på bilderna. Underbart bär ordet.
Huskatt: Testa kickboxning! Kan inte beskriva hur det är, mer än otroligt kul och fruktansvärt jobbigt. De flesta klubbarna erbjuder ett par pass som man kan prova på och det finns oftast skydd att låna. (Inte tandskydd, dock - av naturliga skäl). Skillnaden mellan ett boxpass och kickboxning är så stor att det inte går att beskriva. Jag använder boxpass som komplement, mjölksyreträning och för att det är skoj. Men smärtan, adrenalinet, nervositeten, rädslan, respekten, blodet, susningarna i öronen, reflexerna, tekniken - ja, det finns bara i kickboxningen.
Som sagt: Testa.

Huskatt sa...

Nu blev jag sugen på allvar! Det låter skrämmande roligt och vettlöst jobbigt!
Och tack för att du tog dej tid :)