söndag 10 maj 2009

Stenungsund Open

Det var en riktigt stor ungdomstävling i Taekwon-do i helgen - Stenungsund Open. Skulle gissa på att det var över 300 deltagare. Kungälv var naturligtvis med.

Här är en handfull deltagare inför avfärden från Kungälv Bussstation. Kvart över sju på morgonen, en lördag.

Vi är coola, vi är tuffa, vi är de hårda kidsen från orten. Jag får gåshud när jag ser dem komma gående mot Sundahallen i Stenungsund. Helst som jag sparrat mot de flesta i Kickboxning. Det gör ont att möte dessa killar och tjejer. Jag har märken som intyg.

Det finns olika sätt att ladda på. Incheckning klockan åtta på morgonen och sedan åtta timmars väntan. Antingen kan man sova som Sebastian. Eller så väljer man Jontes (bäste träningskompisen) lite piggare sätt - att busa med fotografer.

Första matchen vinner Sebastian. Jämn match men klar seger ändå. Sebastian till vänster på bilden.

Sedan börjar det tuffa motstånden. Sebastian möter motståndare med röd-svart bälte. Tuff utmaning, fast egentligen mest utmanande mentalt. Han gör en av sina bästa matcher och förlorar med domarsiffrorna 2-1 och en oavgjord. Imponerande.

En stolt Sebastian med sin coach Laszlo. Han har verkligen vunnit bronset och jag har aldrig sett honom så nöjd med den placeringen förut.

Tack för iår Stenungsund. Vi syns nästa år - men nu är det soffan som gäller.

5 kommentarer:

Mamma Melissa -änglamamma och gravid sa...

Åh, grattis Sebastian!:.)) Förstår att han är stolt... en annan hade ju legat platt på matten redan efter tre sekunder...:.))

Andrej sa...

MM: Du, det känns verkligen att vara med. Tack och lov att jag har en kamera mellan mig och matcherna - det blir inte lika nervöst när man tittar genom en display.

Snorkfröken S sa...

Härlig beskrivning! Det är hårt mot hårt! Tror jag var i Stenungsund förra året, på typ någon yacht-klubb. Väldigt fint, men ni kanske laddade inne hela dagen.

Andrej sa...

Snorkfröken: Ni var nog på Stenungsbaden, vilket är jättefint om man inte är från trakten, då man haft typ 50 konferanser där. Vi laddade i gympasalen - vilket blev nog så fint.

Micke sa...

Stenungssund är däremot inget vidare på hösten eller tidig vår. Regnar och är allmänt grått.