måndag 11 maj 2009

Sparring

Jag njuter av att vara träningsfri, lika mycket som jag våndas av att ryggen värker. Nu är det nästan över och jag ger mig på ett lättare pass redan imorgon - om inte annat för att få komma och träffa mina kära träningskompisar. Lär vara en bra uppslutning på tisdagens träning, jämfört med söndagens (dagen efter Stenungsund Open). Tränaren var smått uppgiven eftersom endast de som inte tävlade kom: Jo. En tävlande dök upp. Starkt jobbat.

Jag var naturligtvis där, men inte omklädd. Låg på en madrass och stretchade och småpratade med ett par andra, bland annat tränaren. Som berättade att Göteborgs Kickboxning hade lagt ut bilder från sparringlägret på sin hemsida. Bifogar naturligtvis ett par bilder på en viss kämpe:
Me in full action. Laddar för en ordentlig rundspark, fast jag har inget minne av om jag träffade eller inte. Benskydden killarna och tjejerna har är stenhårda och skyddar helt klart. Alla utom motståndaren.

Helt klart är två saker.

  1. Vi gör ingen skillnad mellan killar och tjejer. Och tro mig. Det behövs inte. Jag har verkligen fått respekt för kvinnliga fighters. Helt underbart att vi kan sparras ihop. I hur många sporter kan tjejer och killar träna ihop?
  2. Koreansk Kickboxning har höga sparkar jämfört med kickboxning som vill in på kroppen och mosa dina lår. Föredrar helt klart att hålla mig på distans.

Det var allt för idag. Imorgon får jag träna igen, vilket känns... känns... Gööööör-bra.

4 kommentarer:

Magdalena sa...

WOW! Snygga sparkar!

Mamma Melissa -änglamamma och gravid sa...

Det var verkligen in-action!:.))

Andrej sa...

Magdalena: Tack. Det tog ett år innan det började lossna.
MM: Läskigt men roligt var det. Jag har respekt för kickboxare från Göteborg. Men det gick över.

Vida sa...

Snygga sparkar!!!

/Liv