tisdag 12 maj 2009

Min PM räddar mitt liv

Min pacemaker har återigen, på ett annorlunda sätt, räddat mitt liv. Eller iallafall stora delar av mitt utseende, inre organ, knän, lår, smalben och kanske även vitala funktioner av min hjärna.
Vår tränare har precis bestämt att vår klubb skall ställa upp i diverse tävlingar till hösten. I kickboxning, alltså. Alla medlemmar fick under dagens pass information om hur ansökningarna skall gå till. Bland annat ingår då en obligatorisk läkarundersökning. Bland annat undersöks hjärtat. Som skall fungera utan anmärkning.
Mitt hjärta funkar inte utan min pacemaker. Alltså är mitt hjärta inte godkänt. Alltså får jag inte tävla i kickboxning. Alltså har pacemakerna räddat ovan nämnda delar av min yttre och inre kroppsliga struktur.
Fast samtidigt... jag kan inte låta bli att undra. Undrar hur bra jag skulle vara "live".

6 kommentarer:

Vida sa...

Hade ingen aning.. lite galet låter det. Tycker en pacemaker skulle vara tillräckligt :)

Kramar

Pain is just weakness leaving your body sa...

Lite tudelade känslor? Hmm kan förstå att det känns lite taskigt men hjärtat är det viktigaste vi har !!!

Dark and twizted sa...

Oavsett hälsorisk så tycker jag att det är ett val var och en borde få göra själv, oavsett pacemaker eller inte.

Snorkfröken S sa...

Knasigt... men du verkar ta det bra. Bevis på inre styrka!

Mamma Melissa -änglamamma och gravid sa...

Du skulle helt klart vara bäst! :.)) Men det känns tryggast att låta bli att ta reda på den saken...

Micke sa...

Dark and twizted: Tänker man ett varv till så inser man att reglerna är bra. Folk med mycket tävlingsinstinkt inser inte alltid själva hur farligt/ofarligt någonting är och utsätter sig därmed för onödiga risker.

Det är samma sak som med startstopp vid hjärnskakningar.

I övrigt skitsynd att du inte får gå matcher, det är så sjukt kul och går inte att jämföra med träningssparring, oavsett hårdhet eller kvalitet på träningen. Det är en helt annan sak på riktigt. Men man kan ju alltid vara en i laget ändå (trots att det är en individuell sport så är man med i ett lag) genom att coacha, peppa, hålla koll på matchscheman etc. Nästan lika kul det.