tisdag 30 juni 2009

Värmlandsträning

Dax för en liten resumé av semesterträningen i Värmland:
Vi var där i åtta dagar (om du räknar bort resedagarna). På denna enorma tidsrymd, denna ocean av tid, hanns följande med i träningsväg:
  1. Corepass - 1 st á 8 minuter.
  2. Simning (i strömt vatten) - 8 ggr á 500 meter.
  3. Joggning - 5 ggr á 2,5-8 km.
  4. Backintervall - 7 ggr á 220 meter (segt uppförslut)
  5. Backintervall - 7 ggr á 150 meter (brant backe)

Inte så illa ändå med tanke på att det var midsommar och annat. Ett par saker är jag riktigt glad över. Jag lyckades för första gången övervinna näckros-skräcken och simma mellan våra två badplatser i älven. Strömt som gatan åt ena håller och kraftig motvind åt andra gjorde de 500 metrarna riktigt jobbiga. Och det var inte så läskigt att simma genom barriären av näckrosor som jag trott under fem års tid.

Joggningen: vilket känsla. Jag har under många år försökt jogga i Värmland med aldrig lyckats. 18 kilo fett, dåligt hjärta, kass kondition och mycket alkohol (vaddå, klart man skall ta sig ett glas - det är ju semester!) satte käppar i hjulet. Nu upptäckte jag något fantastiskt. Torpet är beläget mitt i en enda lång (10 km) uppförsbacke. Oanade möjligheter finns. Antingen jogga uppåt (7 km) och rulla neråt eller börja med att rulla neråt (3 km) och kämpa sig uppåt. Kan ju knappast bli bättre! Guld! Och som bonus - att efter joggningen direkt kunna slänga sig i älven och ta en simtur och NJUTAAAA!!!!

4 kommentarer:

Marica sa...

Men du har ju jobbat på riktigt bra under semestern:0)

Huskatt sa...

Inte har du legat på latsidan direkt :)
Tänk vad brist på alkohol och cigg kan göra, skönt!

Trail.st sa...

Ack Värmeland du sköna... Inte direkt latsidan vad jag kan se :-)

Magdalena sa...

Vilken bra träning du haft, det där med att ha stuga i en backe är ju bra; vi hade backträning varje dag i Jämtland!