torsdag 30 april 2009

Att hoppa över skaklarna...

F&S är stängt under torsdag och fredag, vilket medför en känsla av sorgsenhet och irritation. Torsdagar innebär ALLTID att jag värdar på skivstången med Patrik som ledare och jag är djupt fäst vid den arbetsuppgiften och det passet. Så när F&S stänger en torsdag får man ju försöka vara kreativ: och helt enkelt hoppa in hos värsta konkurrenten Sportlife som hade öppet. Valde och vrakade. Valde och vrakade. Tills jag beslutade mig för att hoppa på Box-passet. Taekwon-don inställd på 1:e maj (vet ej varför) och det är träningsläger på Göteborgs Kickboxningsklubb på söndag, så det gäller att hålla sig på "tåspetsarna" resonerade jag.
Sedan blir jag så där löjlig när jag väl står där. Nervös. Jag kommer inte orka. De andra ser duktiga ut och kommer vara bättre än mig. Och så vidare.
Eftersom jag åkte själv blir jag utan partner. Två tränare är på passet men ingen vill ställa sig med mig, troligtvis beroende på min menlösa attityd a la Stig Helmer. Så de parar ihop mig med ett par tjejer (!). Tjejerna är jättesnälla och visar mig grunderna och den ena tjejen som ser grymt vältränad ut, visar hur man håller mittsan för att inte skada sig. Lite annan teknik än jag är van vid, så jag lyssnar verkligen noggrant.
Väldigt roligt och tufft pass med ordentliga syretoppar, trots att vi är tre stycken som delar på mittsen. Det tar inte många slag att bli ordentligt varm och efter första slagserien frågar en av tjejerna lite skeptiskt om jag verkligen inte tränat detta förut. Jag ler lite och svarar -"jo lite" och blir uppriktigt stolt över att det syns att jag tränar och har bra teknik och slår riktigt hårt, tight och snabbt.
Jag tackar motvilligt Sportlife för passet. Trots att de är våra konkurrenter så... ja... det är en riktigt snygg förpackning de levererar.

4 kommentarer:

Snorkfröken S sa...

Kul med en sådan positiv överraskning! Och skoj med lite feedback från tjejerna!

Andrej sa...

Ja, de var verkligen jättegoa. Däremot lite underligt att inte ledaren ställer upp för att det skall bli jämna par. DET skulle aldrig hända på F&S.

Vida sa...

Ja, nu är jag inte så långt borta som jag brukar..

Konstigt att ledarna inte ställde upp, de ska de göra tycker jag :)

Ha det gott i solen.

Kramar

Andrej sa...

Mmmm. Lite underligt. Men ser man ut som Stig Helmer så gör man...