torsdag 12 mars 2009

Ett öga rött


Vi körde ju grappling på kickboxningen i tisdags. Det var väldigt skoj och väldigt jobbigt. Speciellt för mitt vänsteröga, som råkade studsa in i motståndarens finger och troligtvis träffa nageln.
Motståndarens fingernagel klarade sig hyfsat bra, men mitt öga fick sig en rejäl törn.
Åkte efter många om och men in till jourmottagningen i onsdags bara för att kolla upp det. Det sved, var illrött och hade börjat svullna igen. Mina kollegor var för övrigt överförtjusta eftersom gårdagens stora händelse var ledningsmöte-
-"Haha, första gången jag hört att någon skadad sig på ett finger i kickboxning!"
-"Det var grappling" försökte jag mig på att förklara.
-"Haha - han kontrade in ett pekfinger på dig"
-"Det var..."
-"Har inte tränaren förklarat att om ni använder handskar så kan ni inte skada er på fingrarna? Hahaha!"
-"Det var..." och sedan insåg jag att det var en hopplös och i grund och botten rätt komisk situation. Det var bara att le och se glad ut. Vad är väl sju timmars gliringar mot ett finger i ögat?
Hursomhelst. Efter två timmar på jourcentralen fick jag träffa läkaren som konstaterade att hornhinnan var trasig. Ögonsalva med antibiotika, en sträng i ögat fyra gånger om dagen i fem dagar. Rast vila,
Därmed ingen träning igår. Därmed får jag bryta sträckträningen efter 17 dagar, vilket var tråkigt.
Jag kan konstatera följande: Jag kan träna med urinvägsinfektion. Jag kan träna med halsont. Jag kan träna med trasiga knän. Men jag kan inte träna med ett mikroskopiskt hål på hornhinnan!
Slutledning: Liten tuva stjälper ofta stor lass????

8 kommentarer:

Magdalena sa...

Ajajaj! Det där gör ont men å andra sidan så brukar det itne ta så många dagar innan det känns riktigt bra! Grappling - vad är det?

Andrej sa...

Magdalena: Tack för omtanken och uppmuntran. Grappling är en form av brottning, kan man säga. Allt är tillåtet: strypgrep, benlås, leder. En blandform med mycket hämtat från ju-juitsu. Men jag är ingen expert. Som kanske är bevisat nu.

Marica sa...

Ha haa haaa...näe visst är det synd om dig nog.........

Lena sa...

Kan du få ett hjärta att fungera, så kommer inte ett litet öga att stoppa dig.

Andrej sa...

Pain: Tack för sympatin. Typ. Elaka människa ;-)
Lena: Hej Lena. Visst är det så. Känns redan bättre.

Anonym sa...

Men du, vad du hittar på... tand för tand och hela det, det har man ju hört förr... men ett finger för ett öga... hm, låter inte lika förenat med framgång;.)

Krya på ögat och se till att skämma bort det ordentligt!

Vi fick alltid smarties (typ non-stop) av mamma som små, det var medicin sade hon... kanske lite smarties i ögat skulle göra gott!:.)

Anonym sa...

Jo visst hugger vi oss lite smått här och var, fingrarna är inte helt ovanligt. =)

Ett par feiyue skor här i kina kostar ungefär 30kr, visst blir det mer med frakt men man kommer ju ändå inte upp i 600kr.

Andrej sa...

NN; Omtanke från bloggvänner värmer mer än Smarties!
Wuxhu: AArgh! Vill ha!!!!