tisdag 24 februari 2009

Kropps-mal-function

Det börjar inte bra, kan jag säga. Jag har ont i nacken, ryggen och knäna.
Igår när jag körde medelpasset på Friskis var jag stel som en pinne. Det knakade i knäna, knakade i nacken och jag var stel i ryggen. Sedan släppte det efter femton minuters uppvärming och styrka... men ändå.
Idag har jag ont i knäna och det blev inte bättre av tre timmars trappbrevbäring. Det är ingen skarp smärta, utan mer en sådan där molande värk. Det försvinner helt efter, som sagt, ca femton minuter och sedan känner jag ingenting utan detbara flyter på.
Till "råga" på allt så känner jag mig i bättre form än någonsin. Några löppass har verkligen gett resultat och då har det ändå varit löpbandet och inte kuperad teräng. Lovar gott inför framtiden, det där.
Sitter och försöker samla mig och mina tankar inför kvällens kickboxning. Brukar vara sparring då, vilket alltid är lite extra spännande och utmanande. Återkommer om kvällens pass under morgondagen, någon gång.

4 kommentarer:

carro sa...

Jag tror att detta är bla konsekvenser av ditt mål att inte köra vilodagar (eller sällan). Är det inte bättre att ha lite vilodagar så kroppen får återhämta sig och du kan trycka på, när du väl kör? I stället för att passen börjar lite halvdant med stela muskler och leder osv. Du har ju lixom ett rörligt jobb, jämfört med stillastittande kontorsråttor.
Du gör ju naturligtvis som du själv känner, men en tanke bara. En del idrottmän käkar Glucosamin (stavning?), ett naturläkemedel som man kan köpa på apoteket. Ska tydligen smörja och skona hårt belastade leder och muskler.

Kul att du känner att löpningen tar dig framåt i träningen:).
Kör hårt på boxpasset imorgon då, om....
Heja dig!

wushu cissi sa...

Tack! Alltid roligt att höra!
Visst känns det segt att gå runt hela dagarna med en molande smärta, jag har det också i muskler och leder sen vi kom till Kina. Tecken på att jag tränar bra tänker jag =p

Vi får vara glada över att det försvinner när vi värmer upp ordentligt och kroppen slappnar av.

Ha en jätte bra träningsdag!

Snorkfröken S sa...

Jag har funderat en del gällande det att inte ha vilodagar. Jag har kört non-stop sen 1 januari, vissa dagar har det blivit bara typ 20 min pilates (vilket jag då sett som vila), men annars ingen total vilodag. Det jag tror är viktigt när man kör på utan vila, är att man kör återhämtande träningspass, typ väldigt lugn löpning för mig. Det gör att musklerna återhämtar sig snabbare, då cirkulationen kommer igång. Så, kanske nåt återhämtande pass kunde vara nåt?

Andrej sa...

Carro: Jag vet inte om jag hade en infektion i kroppen, eller om jag var trött efter två dagars vila! Men visst har du rätt - vila är inte fel. Frågan är vad som skall klassas som vila. Soffan eller en lugnt joggingtur i skogen?
Wushu:Hade jag kört ett av dina pass hade jag fått använda rullator nästa dag.
Snorkfröken: Dit vill jag komma. Att känna vad jag skall träna istf att ligga på soffan och tycka att jag måste vila. Sedan kan man av tekniska skäl aldrig träna varje dag: någon gång blir man sjuk, antar jag- Eller reser bort. Eller helt enkelt inte hinner...