onsdag 14 januari 2009

The pros and cons of...

... ja, alltså för- och nackdelar med Friskis vs Kickboxning: Kan vara dags för en liten inventering, nu efter snart ett år av varje.

Jag älskar Friskis och Svettis! Om detta råder ingen diskussion. det är den perfekta träningsformen, när du till vilket pass som helst kan samla mellan 35 - 90 människor i åldrarna 16-99 år och faktiskt ALLA kan hänga med och ändå bli så där härligt tröttkörda på en timme. Perfekt upplagda pass, med genuin uppvärmning och med mycket stretch - där du alltid blir väl mottagen, alla är glada och positiva, med musik som gör att du kan ta ut dig ännu mer, trots att du faktiskt inte orkar.


Jag älskar Kickboxning! Att få träna barfota i en sunkig gympasal på ett vanligt trägolv tillsammans med ett gäng som ser ut som de är ihopplockade från främlinglegionen är helt underbart. Att få nöta tekniker som bara försvinner i sparringen efter första smällen och det enda du har kvar att kämpa med är blodsmaken i munnen. När det susar i öronen och du måste fortsätta gardera dig och kontra för annars åker du på MER stryk. Att få höra JALLA, JALLA! Att få världens kram och en klapp på huvudet av din motståndare. Att ta i hand, buga och visa RESPEKT för dina träningskompisar.

Jaaaa... jag hittar inga nackdelar eller vinnare. Friskis och Kickboxning. I love you bägge two!

5 kommentarer:

carro sa...

Snart kommer det en tredje punkt: Löpning, haha...

Magdalena sa...

Ja, vi väntar på en löpdebut...

Arj sa...

AAAAaaaa... härligt med påtryckningar. No mercy, no limits! No fear?????

fartfylld! sa...

kul beskrivet, det är ju ofta svårt att styrkemäta sina favoritträningar mot varandra.. jag kan inte bestämma mig för om jag älskar rodd eller löpning mest..

Arj sa...

Fartfylld: Då blir det ju samma sak för dig, då. I love you bägge two