måndag 15 september 2008

Småkakor och stjärnsmällar

Vad har hänt? Grannens frånvaro har inneburit ett avbräck i mina rutiner. Istället för rulltårta på söndagen så blev det småkakor - "Jitterburgare" - med garanterat onyttigt innehåll. Till och med barnen tyckte att fyllningen med vispad äggvita och socker var "too much".
Men gudars va goda de var.

Sedan kickboxning: en och en halv timmes rätt bra hårdkörning som avslutades med sparring. Första omgången gick bra. Sedan skulle jag sparra mot Lora som är en av instruktörerna. Hon är väl 17 år, har rött bälte med svart streck i Taekwon-do. Det betyder att hon är en gradering från svart och garanterat livsfarlig. Och jag fick sparra mot henne inte bara en gång. Två sparringomgångar blev det. Jag kan därför i efterhand konstatera två saker:

1. Mina kära träningskompisar är inte längre oroliga för att jag skall ramla ihop.
2. Jag vet definitivt varför jag skall ha garden uppe.

Sicken stjärnsmäll Lora fick in. Jag skulle slå en rak höger och hukar mig en aning när jag slår den för att kunna undkomma eventuella kontringar. Jag kan säga att min gard/duckning inte täckte högra delan av mitt ansikte. Hon satte in ett fint virvelslag och det var bara för mig att räkna stjärnorna som dansade omkring.
Men sablar vad skoj det är. Inte att räkna stjärnor alltså, men att sparra. Jag fick in en fin virvelspark mot hennes mage som jag fick beröm för.

Idag nöjer jag mig med ett medelpass på Friskis. På sätt och vis skönt att få träna utan att "åka på stryk".

3 kommentarer:

viktoria sa...

aj aj aj!!! det verkar inte alls vara hälsosamt att sparka på varandra... men jädrans vad kul det är när man äntligen har hittat sin grej:)go go andrej!

ps. skönt att hjärtat hänger med.
viktoria

Arj sa...

Visst är det Viktoria. Och tack för inlägget...
Har du testat plankan???

Vida sa...

Håller med dig, det är fantastisk träning. J
ag är dock försiktig med sparring mot såna stjärnskott. Det går sååå snabbt och de har sån kraft. Men som du skrev hos mig så är det världens bästa träning. Och man rensar definitivt både hjärna och gamla spänningar i kroppen.

/Vida