söndag 19 september 2010

Tänker.

Jag sitter och valvakar med mitt ena öga.

Jag tänker på min mormor och mamma som kom från en diktatur; där judar och zigenare av hävd avrättades eller spottades på. Där oliktänkande sattes i korrigeringsanstalt för att ha tänkt fel tankar. Där homosexualitet inte existerade.
Där det räckte att skratta åt fel skämt för att bli arresterad och torterad. Där bara vissa författare var godkända medan andra brändes på bål. Där...

Och nu här. Jag hoppas du röstade. För det gjorde jag. Och min sambo. Och våra barn var med för att visa hur viktigt det är.

4 kommentarer:

fartfylld! sa...

Usch, jag skäms över cirka 5 % av befolkningen i Sverige just nu.

Caty sa...

Jag skäms också och jag är så arg!! Varför röstar de på detta s k "parti"? Obehag är ordet!

Huskatt sa...

Jag röstade :D
Inte blev det som jag ville, men...i ett samhlle där ordet "JAG" får förekomma och styra lite för ofta, var det inte speciellt förvånande.

Inte var det förvånande att se SD ta sig in heller. Med en iskall välfärd knappt värd namnet frodas SD. Nästa gång..kommer de vara ännu fler.

BoelMaria sa...

I vanliga fall är jag stolt på valdagen. Stolt över att jag bor i ett demokratiskt land. Jag känner mig alltid lite högtidlig när jag går till vallokalen. Brukar sedan följa valvakan ganska noga, men igår tappade jag lusten direkt. Och det kändes tungt, tungt, tungt att vakna upp i en stad där 1 av 10 röstade på SD.