tisdag 8 december 2009

Mental träning

Bowling?
Nä.
Jag hade en mental genomklappning i torsdags och fredags efter det tråkiga beskedet om tävlingsförbud i kickboxning. Och jag har bearbetat hur jag skall ställa mig till de rekommendationer som jag fått angående träningsdoser och intensitet.
Det innebar en joggingtur i lördags, lite lugnare kickboxning i söndags, medel- och cirkelfys i måndags och kickboxning i dag. Alltså i stort sett samma träningsdos som vanligt. Men det är ändå inte samma sak. Jag tar det (omedvetet) lite lugnare, jobbar inte upp mig till maxpuls. Det känns konstigt. Det är samma träning som förut fast inte samma ändå.
Mycket, mycket konstigt.

9 kommentarer:

Piratfarsan sa...

Risken efter ett sånt där besked är väl att man skiter i allt och blir sittande som en val i soffan men jag hoppas och tror att du kommer fram till en träningsform som du får utföra och som du gillar om du nu inte skiter i läkarna och kör på som vanligt, vet inte hur jag skulle gjort i ditt läge, risken är att jag blivit en bitter soffsittare men jag anar att du är en envis jävel så du löser nog detta till det bästa.

myfajting sa...

Jag förstår att du befinner dig i ett chocktillstånd just nu.

Det kanske inte är så lätt, men ett sådant besked kan ju också ge massor med nya möjligheter - även om det känns som att det just nu skär bort en del av det som är du, en del av din identitet.

Såsom Piratfarsan skrivit verkar du vara en envis j-vel med mycket pannben samt ha en grymt positiv inställning till livet. Och det är BRA att du tar åt dig av vad läkaren sagt och att du tar det lugnare. Tror dina barn kommer uppskatta det väldigt mycket. Men att fortsätta följa upp läkarnas bedömning.

Men jag förstår att du inte identifierar dig med bowling... tur att det finns så mycket annat man kan välja mellan!

Bettan sa...

Hej Andrej!

Fy vad tråkigt! Jag lider med dej...Tur du har din familj, goa bloggkamrater och oss på F&S som dina vänner.....
Vet faktiskt inte vad jag ska säga...är bara så hemskt lessen för din skull.
Hoppas vi syns på gymmet någon gång..jag är i behov av att sabba någon maskin eller nåt nu ... ;)


Cyberkram från Bettan den blonda värden

BoelMaria sa...

Verkar som du gör det bästa av det och mental träning är aldrig fel. Du kommer säkert hitta en nivå som känns bra och utmanar, även om det känns konstigt nu.

fartfylld! sa...

Skönt att höra att du håller på och finna dig tillrätta i situationen, hoppas du når en kompromiss som är bra både för dig och kroppen både på lång och kort sikt...

Snorkkis sa...

Deet känns säker konstigt och helt fel; men som Maria skriver, verkar du ha en förmåga att göra det bästa av situationen.

Andrej sa...

Piratfarsan: Första tanken var nog just det. Att bara lägga av med allt. Men så fan heller att det blir så.
Myfajting: Jag skall till en annan läkare och prata. Han tycker inte det finns några hinder alls för kickboxning. Det är så man kan bli knäpp för mindre.
Bettan: Jag tar en IRL-kram när vi springer in i varandra med våra fina röda kläder!
BoelMaria: Tack. Jag kommer träffa rätt. Även om det blir bowling.
Fartfylld: Jag bara måste jobba mig fram till rätt saker. Men det är svårt när det som känns rätt är fel.
Snorkkis: Mysjogga kanske? Jag längtar till fredag - för då blir det lååååång mysjogg, säkert över tre km (haha)

Huskatt sa...

Jag känner med dig. Kram

Andrej sa...

Fartfylld: Goa du.