lördag 8 augusti 2009

Fördomar straffar sig dyrt!

Jag gjorde världens tabbe på kickboxningen i torsdags och har därför inte kunnat träna på två dagar. Nio ronder ggr tre minuter med K-1 och lowkicks gjorde sitt för mina lår.
Gårdagen vill jag inte prata om. Jag kom knappt ur sängen och hela dagen var ett enda töcken. Idag var smärtan i låren bara till viss del outhärdlig. Först nu på kvällen börjar det släppa i benen. Två dagars träningsuppehåll! Det har jag inte haft sedan 8:e maj, då jag hade ryggskott. Helt otroligt att man kan ha så ont utan att det syns något.
Det värsta av allt är att denna smärta var självförvållad. Jag var i rätt dålig form och hade ont redan innan träningen i torsdags men bet ihop. Sedan när det blev sparring så var jag taktisk. Valde ut mina motståndare efter deras kapacitet - en som är duktigare än mig, en som är på samma nivå och sedan någon som jag kan hantera på ett enklare sätt. Det blir omväxlande, jag lär mig olika saker. Att försvara mig mot dem som driver på, växla försvar och anfall mot jämnbra och visa på luckor på dem som är lite "grönare" än mig. Samt hämta andan lite och kunna dra ner på tempot.
Efter sex ronder var jag rätt mör. Orkade inte riktigt sparka utan ägnade rond fem och sex åt att försvara mig och även det med måttlig framgång. Så jag valde ut en "gröngöling" till rond sju. Han hade inte varit med mycket innan, hängde inte riktigt med i fysen och så lite slapp ut. Otränad.
Vi hälsade på varandra innan ronden gick igång. Jag hann fråga hur länge han hade tränat. Jag väntade mig ett svar av typen -"Började nu i sommar". Vet du vad han svarade?
-"Jag har kört thai och MMA i tolv år".
Aj-aj-aj-aj.....

3 kommentarer:

Vida sa...

Ha,ha.. ja man vet ju aldrig vem man möter :)

Glad att du ville blogga så det var kul att få publicera det, om du vill kan du ju länka till det från din blogg så hittar dina ordinarie läsare just ditt inlägg.. men det är bara om du vill.

Kramen

Huskatt sa...

*ASG* vilken tabbe!!! Lurigt sådant där, om folk är av den tränande sorten borde de ha vett att se ut därefter :)
Stackare, jag känner med dig. Sånna djupa onda blödningar, dom är absolut värst.
KRAM

Andrej sa...

Vida: Okej.
Huskatt: Tack för medlidandet. Det behövs...