söndag 25 januari 2009

Thai-pappan

Nej, min pappa tränar inte thaiboxning, om det var det du trodde. Nej, han bor med sin fru (Ulla) i Thailand, pensionärer som de är. Fick precis ett mail från honom med några uppiggande bilder från det förgyllda landet i Asien. Känns mycket bra att titta på dem i ett land som ockuperats av stålgrå väder, med snålblåst, regn och halvruttna löv. Ibland känns det som om gräset faktiskt är grönare...
Men det går å andra sidan framåt med både min rygg och läsningen. Ryggen pallade med en entimmespromenad i starkt kuperad terräng. Jag är helt smärtfri när jag ligger och står/går, vilket jag är nöjd med. Imorgon är ett medelpass på halvfart inbokat, så får vi se vad som knakar och inte knakar i kroppen.
Mommo är snart klar. Jag har fått vissa obehagliga associationer till min verklighet från denna bok. I vissa lägen är jag "bad guy" - allrahelst på mitt arbete. Där är jag en av de grå männen som jagar tid och övertygar människor att vi måste arbeta effektivare, smartare, bättre än i dag för att spara tid och tjäna pengar. Och där medarbetare många gånger sitter och tittar på mig likt Momo, och förstår ingenting om varför detta är så nödvändigt... Hmmm...
Läskigt.

4 kommentarer:

Vida sa...

Snygg design, sidorna passar din blogg tycker jag!!

Ja, Momo kan ge en obehagliga känslor också.. och dessutom visar undersökningar att det inte alltid är effektivitet som ökar resultaten till det bättre.. man måste hitta sitt sätt och veta att vissa blir taggade men inte alla av den typen av krav... du får klura på vad som funkar för dig :)

Andrej sa...

Inte så mycket att klura på. Tesagt gäller!
Tack för komplimangen. Var lite osäker på om det var lite för mycket. Men det kanske blir bra.

Philip sa...

Hehe, jag har varit lite småkrasslig i tre dagar. Annars hade jag gärna tränat. Idag fick det bli ett bicepspass för att komma igång lite smått igen :)

Andrej sa...

Tänkte väl att du inte bara slappade med att jobba :-)