fredag 23 januari 2009

Att ramla ur ett ekorrhjul

Du som följer min blogg, vet att jag har träningsförbud. Hela veckan ut.
Det är rätt konstigt att inte träna. Skum känsla, men absolut inte obehaglig. Kanske lite håglös, men absolut inte obehaglig.
Jag har så sakta hittat andra saker att göra. Vara på biblioteket och titta på böcker (jag tycker böcker är vackra och bibliotek konstiga). Jag lånade ett par böcker till Sofia. Och en bok till mig. Mommo, som Vida hade ett inlägg om. Den boken har jag velat läsa sedan femton-tjugo år säkert, men det har inte blivit av. Och jag har börjat leta aktivit efter någon som kan hjälpa mig att designa om min blogg, för det är jag riktigt dålig på att lära mig.
Det är lite som om jag ramlat ur ett av mina ekorrhjul och upptäckt att världen faktiskt inte går under för att jag missar fem -sex träningspass.´
Liksom världen inte går under för att man missar en eller två dagar på jobbet. Eller hämtar Sofia en halvtimme för sent på dagis. Eller att man inte borstar tänderna en kväll. Eller missar ett avsnitt av Criminal Minds. Eller glömmer att plocka ur diskmaskinen en dag. Eller inte dammsuger på onsdagen. Eller försover sig på morgonen. Eller råkar spilla ketchup på köksgolvet när man precis svabbat golvet. Eller... ja, du fattar nog vart jag vill komma.
Så vad spelar egentligen någon roll här i världen eller i livet?
Konstiga frågor... Hoppas jag kan börja träna snart, för detta börjar bli allt mer underligt. Inte obehagligt, som sagt. Men underligt...

7 kommentarer:

Helen sa...

Du får köra mental träning i stället för fysisk träning, det är minst lika bra.

Mamma Melissa sa...

Så kloka inlägg du har! Men se det som träningsvila (man måste ju vila för att kunna vara stark också;.) och träna den där muskeln innanför pannbenet istället;.) Brukar vara nog så utmattande.

Hm, känner tyvärr ingen som kan blogspot-bloggar. Visste inte ens att det var skillnad.

Gå in på designadinblogg.blogg.se och se om du hittar någon länk eller så. För visst är det kul med variation!

Jag gillar galghumor -numera. Klockren kommentar!

Arj sa...

Helen: Hej! Vad roligt att du hittade till min blogg. Var inne och tittade på din, men det gick inte att lägga någon kommentar i ditt senanste inlägg.
Mental träning jobbar jag med dagligen. Mest med positivt tänkande. Det här kändes som någon form av livskris "size lego".
MM: Jag vill tacka dig för att du tar dig tid att kommentera på min blogg. Förstår inte riktigt hur du hinner med alla träffar du har på din fantastiska blogg. Och när det gäller bloggar är vi lika gröna - jag hade heller ingen aning om att det var skillnad på olika plattformar.
Jag följer ditt tips och kollar på designadinblogg. Tack!

Vida sa...

Vad kul att du hittade boken! Visste inte att du tänkt läsa den så länge.. du får tala om vad du tycker sen.

När det gäller design av bloggen, har du testat alla de alternativ som blogger redan har och avfärdat dem? Man kan ju börja där..

Roligt att du tycker bibliotek är konstiga.. jag känner mig hemma på bibliotek men så har jag varit mycket där eftersom jag var en boknörd redan när jag var liten...

Ha en härlig helg!

/Liv

carro sa...

Japp, jag fattar vad du menar. Det känns helt märkligt att inte få träna som man vill. Men du gör ju helt rätt som försöker förgylla tillvaron med annat. Typ läsa. Snart är du på banan igen! Stark som en stålfjäder:)

Arj sa...

Vida: Testade en ny design. Berätta vad du tycker!
Bibliotekkänslan är konstig på ett positivt sätt. Som att kliva in i en tyst värld, med människor som viskar bakom hyllor fulla av kunskap, fantasi och sakleteri.
Jag smålog när jag läste boken. Början är ju en perfekt coachskola!

Arj sa...

Carro: Haha. Stark som en dunfjäder möjligtvis. Jag tror hemligheten kommer att ligga i att börja lite lugnt. Typ på gymmet.