tisdag 26 april 2011

Farliga sporter

Min sambo brukar klaga på att jag håller på med kickboxning - att det är farligt, att jag ibland får ont, är blåslagen, haltar och (hmm) ojar mig över stela lår och öm käke.
Men tittar vi på vem som oftast är på akuten - ja då vinner hon lätt. Hon har blivit översprungen av hästar, sparkad på (järnskor slår hårdare än handskar, kan jag intyga), trampad på, biten, avkastad (brutet nyckelben) och spetsad av träd under ridtur.

Det senaste hände idag. När jag var klar med kickboxningen så ser jag att min sambo ringt tre gånger. Det visar sig att hon är på akuten för att gon under sin ridtur ridit in ett kullfallet träd, vars topp skurit in i handen på henne. Djupt var det också.

Nä. Tacka vet jag kampsport!

9 kommentarer:

Kraxpelax sa...

bÖg

Sofie RW sa...

Men aj då. Hoppas sambon klarade det bra ändå. Verkar farligt med hästar.

Står förresten löparskorna och ropar på dig? Jag är också ut för hojtande löparskor nu som då - men det är oftast oväsen från sportbutiken att de vill följa med hem.

Vida sa...

Oj, låter inget vidare... hoppas att det läker snabbt.. alla sporter är väl farliga på sitt vis..

Kramar

Andrej sa...

Spam-idiot

Andrej sa...

Sofie: Ja, det ÄR farligt med hästar. Levande djur som är förprogrammerade för flykt och väger 500 kg är ingen bra kombination. Och apropå skorna; Nää... inte just nu. Men jag tror att de kommer att locka mig till något på fredag. Jag skall ju springa milen den 7 maj, så.... jag vill ha lite locktoner!
Vida: Jo, det läker allt!

Friskusmajsan sa...

mm det säger jag till min mamma jämt. Var glad att jag inte håller på med hästar och fotboll och såna livsfarliga (folk dör ju för sjutton knall fall på plan) sporter :). Men skämt å sido, hoppas sambons hand blir ok snart igen!

Jonna sa...

Aj aj aj! Mycket skador just nu...

Jag har "hört" (jag hör så mycket)att fälttävlan är den mest skadedrabbade (dödsfall) sporten i världen, t.o.m. mer än bilsporter! Det ÄR hög skaderisk i ridsport, och med hästar överlag. Jag klarade mig väldigt bra, någon enstuka hjärnskakning och vrickning bara...

Andrej sa...

Friskusmajsan: Hon är på bättringsvägen. Arg som ett bi!
Jonna: Fälttävlan är fullkomligt livsfarligt, eftersom hindren är fasta. Det blir liksom bom stop! Inget för mig. Jag gillar ju när den jag träffar flyttar på sig ;-)

Bondbruden sa...

Jag håller med dig...
"kampa" på du, det låter ju trevligast trots allt....