söndag 28 mars 2010

Mör

F&S Borås är en fantastisk anläggning. Kungälv känns aningen sunkig i jämförelse, måste jag erkänna. Ljust, massor med fönster, högt i tak, stora ytor: det kändes modernt, helt enkelt.


Okej. Spinsalen var stor, men jag gillar inte att det finns pelare att gömma sig bakom.
Kicki och Lisbeth spänner åt skorna innan cirkelgym-passet. Gissar att de är laddade till tusen.Som sagt. Stort, ljust och modernt i Borås F&S

Stora salen ger skäl åt sitt namn. Verkligen.

Körde två pass - Indoor walking och cirkelgym:
Cirkelgym: Aningen besviken, faktiskt. Jag är långt ifrån topptränad nuförtiden och klarade de två varven á 18 stationer utan problem. Hade jag inte varit taktisk för att unvika fruktansvärd träningsvärk, så hade jag utan problem maxat vikterna på samtliga maskiner. Men konceptet är helt rätt. Kroppen får sig en rejäl genomkörare, helt klart. Stationerna var uppbyggda med både maskiner och pulshöjare, som typ "höga knän på tjock matta", "hopp på stäppbräda" och Spincykel. Varje station var på 45 sek och ingen vila mellan stationerna, så det gick undan.
Indoor walking: Nu är det problem. Jag tycker inte om "pannbenspass" dvs. uthållighetspass, där jag står på ett och samma ställe i 60 minuter.
Du står på en crosstrainer och kör i olika positioner. Väldigt likt spinning, fast med fem positioner istf tre. Fast jäklar vad det tar på kroppens alla muskelgrupper. Nu hade jag iofs ett cirkelgympass i kroppen, men även de som började med Indoor walking sa samma sak. Riktigt bra om du är ute efter fettförbränning. Helt klart ett pass som kommer vara fullbokat långa tider framöver.

5 kommentarer:

Caty sa...

Ja, indoor-walking låter onekligen som ett riktigt pannbenspass. Cirkelgympasset låter roligt! Tack för recensionen!

Huskatt sa...

Bra att du testar, så vi kan välja rätt pass för oss :D

fartfylld! sa...

Det är något visst att komma till en ny, fräsch anläggning! Ändå har jag svårt att inte tänka att "hemmastället" ändå är det där det känns bäst...

Andrej sa...

Caty: Du kommer att älska det!
Huskatt: Service är mitt mellannamn.
Fartfylld: Visst är det så. Borås kändes mer "opersonligt" än Kungälv.

Bettan sa...

Klart att Kungälv är bäst ;)))