måndag 17 augusti 2009

Bästa statyn...

... Ytterby är utan tvekan denna. Jag vet inte hur många gånger jag och Sofia utforskat den på väg till och från Friskis. Alltid hittar man något nytt i den. Idag lade jag märke till den lilla pallen som ramlat omkull längst ner vid bokhögen. Statyn får mig alltid att må bra, på något underligt sätt. Den är så full av nyfikenhet. Naturligtvis har jag glömt vad konstnären heter, men jag får be att återkomma om namnet.

9 kommentarer:

Vida sa...

ALLDELES underbar!!!! Den gillar jag! Å vilken fin tjej som står brevid..

Ha det gott!

Liv

Andrej sa...

Vida: Tänkte väl att du skulle uppskatta den! Och tjejen vet jag vem som är upphovsman till, även om mamman också hjälpte till!

Bajsugglan sa...

jättefin! en bokmal med kikare och taggtråd! symobliserar antagligen hur instängd man kan bli i litteraturens bojor och att man behöver vidga sina vyer och få nya insikter i livet med en lampskärm på huvudet!

Huskatt sa...

Säkert spännande att titta på :) och böcker är bland det bästa jag vet !

Lena sa...

Söt bild;)

Andrej sa...

Bajsugglan: Vi har en annan tolkning, jag och Sofia. Vi tror att det är ett fågelbo som han vuxit ur. Skoj att det kan bli så otroligt olika.
Huskatt: Det fantastiska är att den får vara i fred också. Torget är tillhållet för alla med moped och EPA-traktor. Behöver jag säga mer?
Lena: Tack. Och tack för kommentaren.

Snorkfröken S sa...

Ja den var faktiskt fin! Och med extra upp-piffning med en söt tjej också!

Förresten, en sak jag funderat över mycket. Varför har inte brevbärare cykelhjälm? (Ingen som jag sett i Stockholm i alla fall) . Tänkte att du kanske visste :)

Caty sa...

Tack för ditt besök på min blogg!

Andrej sa...

Snorkfröken: Vi tjatar. Men det är inte lag på hjälm när du cyklar, så du får som vuxen bestämma själv. Jag tycker det är vansinnigt att inte ha det, men jag är ju lite mesig av mig.
Caty: Detsamma...