lördag 13 juni 2009

Träningsfrekvens

Jag har inte skrivit någonting om min träning på ett tag. Det beror inte på att jag slutat träna. Det beror främst på att jag försöker acklimatisera mig till en vardag utan kickboxning, vilket varit lite tuffare än jag trodde.
Men det blir ju fortfarande så att jag tränar. Inte fullt lika mycket som innan, då jag i snitt låg på 7-8 timmar i veckan.
Jag har lagt mig på en minsta-nivå, en dos som skall kunna vara hygieniskt okej. Det blir 4-5 pass i veckan á 45-90 minuter. Det har blivit mycket F&S; intensivpass, stationsjympa, skivstång, Ki-box. Och löpning i normala doser (för mig alltså - vilket verkligen innebär lite). Fördelen är att jag plötsligf fått träningsvärk igen. Nya rörelser, nya muskler och övningar som jag inte riktigt orkar utföra = stor förbättringspotential! Vilket innebär att jag kommer tillbaka till kickboxningen starkare än innan jag slutade. Och så kommer jag naturligtvis att titta in till Göteborgs Kickboxningsklubb någon tisdag eller torsdag. Men det får bli i juli månad. Lite vila kan ju bl.a. axlarna få.

6 kommentarer:

Huskatt sa...

Är det vad man kallar "aktiv vila"? :) hemska tanke...modigt och förnuftigt av dig att ta det lite lugnt in i mellan, det behöver man.

Helena sa...

Starkt att kunna dra ner på träningen under en period...hur gör man? :)

Jempa sa...

En viktig detalj som glömms att nämnans. Man blir beroende av kampsport och det suger med träningsabstunens. Kämpa på! :)

Andrej sa...

Huskatt: Tack för det moraliska stödet.
Helena: Hej. Kollar in på din blogg som verkar intressant. Skoj att du tittade in!! Och det krävs självdisciplin att inte träna.
Jempa: Visst blir man! Undrar just om det är smärtan i kombination med mjölksyran som är så.. så... så himla underbar?

Magdalena sa...

Kul att testa lite nya pass och nya muskelr. Nyttigt!

Andrej sa...

Magdalena: Absolut. Många muskler blir det.