måndag 1 juni 2009

I love...

...intervaller. Även när benen är supersega från dubbelpasset igår (90 minuter kickboxning och 60 minuter skivstång) så är intervaller något speciellt. Kanske för att det är så otroligt effektiv träning, samt att det är så extremt specifikt.
Dagen till ära testade jag en lång backe som jag spanat in ett tag. Tvåhundra meter som börjar nästan platt men som sedan bara blir brantare och brantare. Såg ut att vara en riktig pulshöjare så idag fick jag testat backen. Visade sig bli en riktigt bra kompis som hjälpte mig ordentligt med konditionsträningen.
Fyra intervaller med joggvila, sedan fyra minuters vila/stretch och avslutar med fyra intervaller till. Riktigt svettigt. Och jätteskönt.
På något sätt känns det ändå konstigt med så korta pass. Fast innerst inne vet jag ju hur mycket det ger. Redan imorgon. För imorgon hoppas jag på sparring. Mycket sparring.

5 kommentarer:

Magdalena sa...

Att älskar intervaller - ja, det är stort! ;o) Jag drar mig alltid för denna typ av träning men när jag väl är mitt i en backitnervall så är det bara köra järnet som gäller ju!

Piratfarsan sa...

Mmmm! gillar också intervaller.

Andrej sa...

Magdalena och Piratfarsan: Det luriga är att jag skall ligga på ungefär 75-80% av max. DET är svårt.

Jempa sa...

Haha. Men vår lokal var väldigt sunkig. Vi har bara bytt upp oss. Vet inte om jag ändå tyckte bättre om den gamla. Det var mer hardcore, detta är lite för fancy för fighters. Men jag kommer nog vänja mig vid den helsköna bastun. (vi hade inte det innan)

Micke sa...

Ska man vara petig så ska man inte köra löpintervaller som kampsportare.

Aerob löpning och grenspecifik anaerob.

Sen handlar det om vad syftet med träningen är, att bli grym på kampsport eller att även vara snabb i löpningen.