söndag 9 maj 2010

Löpning * 2

Jag bestämde mig för att få igång min andning när det gäller löpningen. Min gissning är att det förutom dålig uppvärmning har att göra med vana. Jag har inte sprungit särskilt ofta senaste fyra månaderna, mycket beroende på det fina vintervädret.
Så jag tog ett kort löppass på löpbandet i lördags (15 minuter på 6-minuterstempo) och ett lite längre utomhuspass idag (33 minuter i 5:30-tempo).
Det kändes bra. Lite flåsig, lite mjölksyra i benen, men inget särskilt farligt. Och vädret idag var ju hyfsat bra.

PS. Du som gillar Pilates-övningar. Det kommer fler. Jag hade en på gång igår, som jag håller på att testa, men det funkar inte riktigt än. Slog i höften rätt rejält i parketten, så jag får tänka om lite. Jag vill ju inte att du skall bli skadad ;-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

向小善致敬,它使人生旅程較為平順....................................

Jonna Fartfylld sa...

tjoho, du håller på att bli löpare (också) märker jag!

Anonym sa...

Det kan vara snårigt kring löpningen. Din kondis borde vara mer än ok för ett litet lugnt lubb. Men sen är det frågan om vilken typ av muskelfibrer som aktiveras (tränade-otränade), du kanske har allergi/astmakänning som inte märks förens du tar i och listan fortsätter med anledningar om man vill hitta sånt.

Men jag skulle tro att det släpper fort for dig (så länge det är inte något luftrörs/astma jox) när du kört några veckor.

Sen är ju frågan om löpning är din grej. Mentalt alltså.

Andrej sa...

Jonna: Tack. Du är så snäll.
Badgear: Löpning är INTE min grej. Psyket flippar ur rätt fort på mig när det gäller monotoni. Om det inte är intervaller förstås. Intervaller gillar jag, mycket!

Huskatt sa...

Bra att du hittar nått som funkar :)