tisdag 30 september 2008

Nypremiär utan kick

Spännande, spännande.
Idag vaknade jag med smärtande knä och ont i halsen. Idag, som var den dag då jag skulle smyga mig in på kickboxningen igen. Jag kan säga att jag var en tröskel ifrån att inte gå. Frös som en hund, ont i knät, trött efter jobbet:
Men så bestämde jag mig för att plocka bort negativa tankar och plocka fram de positiva. Gå dit, kolla läget, var med en stund. Se hur det känns. Pröva dig fram.
Jag fick pratat med tränaren innan. Han studerade bekymrat mitt knä och kunde konstatera att kickträning var utesluten. Sedan var det på med stödlindan runt knät och gå in i träningssalen. Buga innan jag går in. Hälsar på mina träningskompisar: Och jag känner hur glädjen återvänder.
-"Det är skall bli så #¤%&%¤ kul!!!"
Jag tar en mycket lugnt uppvärmning. Sedan vävs jag in i passet, börjar glömma bort mitt knä, ont i halsen försvinner. Sedan börjar jag svettas. Guuuud vad det är skönt att träna. Slagkombinationer, stegkombinationer, mer slagkombinationer, framåt och bakåt. Höger och vänster. Garden, garden. Vi tränar länge på garden och att skydda sig mot hookar.
När resten av gänget börjar med sparkkombinationerna går jag åt sidan och kör armhävningar varvat med situps. Länge.
När passet är slut efter en och en halv timme står jag där med ett lyckligt leende från öra till öra.
Hur länge är det kvar till nästa pass???

2 kommentarer:

Vida sa...

Ja, det där känner man igen.. motigheten när man går dit men glädjen när man går därifrån. Det är verkligen en träning som kan få en att fokusera totalt. Hoppas dock att ditt knä snart är bättre men tills dess får du nog bara vila..

/Liv

Arj sa...

Så länge jag fokuserar på mina möjligheter och inte på mina begränsningar, så kommer det att gå bra.